Kennis en ervaring

Roeland Boter (1959) heeft gedurende zijn loopbaan een brede kennis en ervaring opgebouwd in (revalidatie-)psychologische hulpverlening.

Na de HBO-fysiotherapie werkte hij 8 jaar in de geriatrische zorg. Gedurende deze periode studeerde hij psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (1984 – 1990).
Hij werkte van 1991 – 2001 bij Bartimeus, centrum voor onderwijs en hulpverlening aan visueel gehandicapte jeugdigen en volwassenen. Sindsdien is hij als revalidatie-/GZ-psycholoog werkzaam bij (militair) revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn.

Roeland volgde een uiteenlopend pakket aan postdoctoraal onderwijs (www.rinogroep.nl en www.pao.nl), gericht op actuele ontwikkelingen binnen het eigen vakgebied.

In de revalidatie levert hij een aandeel in ontwikkeling en innovatie van hulpverlening aan cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel.
Sinds oktober 2009 heeft hij de praktijk (neuro)psychologie Sense. Sindsdien worden per week gemiddeld twee cliënten verwezen door vele en uiteenlopende verwijzers (meer dan 50 artsen verdeeld over 6 specialismen).

Werkwijze en stijl worden gekenmerkt door oplossings- en doelgerichtheid, realisme, direct en zonodig confronterend, relativering en humor maar vooral positiviteit en optimisme. Er wordt een nadrukkelijk beroep gedaan op energie en activiteit.